Συμβαίνει στον Δήμο Αχαρνών

Έργα εκτός σχολείων με χρήματα των σχολείων!

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε αρκετές φωτογραφίες να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από έργα πλακόστρωσης και διαμόρφωσης στον πεζόδρομο μεταξύ 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Ο Κώστας Καρυδάκης, Μέλος Δ.Σ Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με δημόσια ενημέρωσή του καταγγέλει τα εξής:

«Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται» λέει ο λαός. Πρόκειται για μια σοφή ρήση την οποία επικαλούμαστε κάθε φορά που θέλουμε να καυτηριάσουμε πρακτικές όπως αυτή της Δημοτικής Αρχής για την πληρωμή της ανάπλασης του πεζόδρομου από τη Σχολική Επιτροπή.

Το πολυδιαφημιζόμενο έργο πληρώνεται και μάλιστα δυο φορές (σε δύο ξεχωριστές δαπάνες) από χρήματα των σχολείων όπως αυτό προκύπτει από δυο συμβάσεις, χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής , που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σ. Ε. με συνονόματο του εργολάβο, συνολικού ποσού 13.640 ευρώ (2 χ 6.820 , ΑΔΑ 6Π98ΟΞ84-ΒΚ3 για 1ο Δημοτικό σχολείου Αχαρνών και ΑΔΑ ΨΔΖΓΟΞ84-ΑΦ6 για 2ο Δημοτικού σχολείου Αχαρνών).

Βεβαίως το έργο αναβαθμίζει την περιοχή όμως δεν προβλέπεται να πληρώνεται από τα λιγοστά χρήματα των σχολικών επιτροπών μιας και αυτά είναι μόνο για επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών διδακτηρίων και την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων αλλά από τον Δήμο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καρυδάκης Κώστας , Μέλος Δ.Σ Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Ο Κώστας Καρυδάκης τονίζει μια πραγματικότητα. Στο βωμό της ανάγκης να δείξει η δημοτική αρχή έργο σπαταλώνται χρήματα που είναι για τα σχολεία σε χ’ωρους εκτός σχολείων. Το ζήτημα αυτό δεν έχει μόνο ηθική διάσταση, αλλά και επί της ουσίας διαχειριστική για τα χρήματα των σχολικών επιτροπών.

O Κώστας Καρυδάκης

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*