Δελτία Τύπου Δημοτικό Συμβούλιο

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κυρία Πρόεδρε,

Η παράταξη ΔΕΚΑ έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή εφαρμογής μέτρων για τον covid 19, τη διαφωνία της στη διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων δια περιφοράς, διότι καταστρατηγείται μια πολύ βασική για εμάς. Είναι η αρχή που πρέπει να χαρακτηρίζει τις αιρετές διοικήσεις της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων και συνακόλουθα της λογοδοσίας προς στους πολίτες.

Υπό αυτή την έννοια, οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που διενεργούνται χωρίς την ταυτόχρονη ανοικτή δημόσια μετάδοση στο διαδίκτυο και τελούν υπό χρονικό περιορισμό και περιορισμό της δυνατότητας τοποθέτησης των δημοτικών συμβούλων δε μας βρίσκει σύμφωνους.

Πολύ περισσότερο η δημόσια και ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αξία όταν συζητούνται πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν όλους τους κατοίκους των Αχαρνών, όπως τα διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και η απομάκρυνση δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη μας. Πρόκειται για θέματα που σύσσωμη η αντιπολίτευση (με πρωτοβουλία της παράταξης Αχαρνές Αλλαγή Τώρα) ζήτησε τη αποκλειστική συζήτησή τους
Με βάση τα παραπάνω, η δημοτική παράταξη ΔΕΚΑ δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Δευτέρας 29/6 υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  • Η συνεδρίαση να μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου
  • να αποσυρθούν οπωσδήποτε τα δύο πρώτα θέματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν σε ξεχωριστές συνεδριάσεις όπως έχουμε ζητήσει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων
  • Από τα υπόλοιπα θέματα να συζητηθούν μόνο όσα είναι επείγοντα και άπτονται της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου.
  • Να μην  τεθεί χρονικός περιορισμός στη διάρκεια της συνεδρίασης προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρακαλούμε την κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. να μας ενημερώσει έγκαιρα αν προτίθεται να ικανοποιήσει τα ανωτέρω  αιτήματά μας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*