Συμβαίνει στον Δήμο Αχαρνών

Στο σημείο μηδέν ξαναβρίσκει τις Αχαρνές η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι σαν όλες τις άλλες στις Αχαρνές. Μας κάνει όμως να συναισθανόμαστε πιο έντονα, το αίσθημα αδικίας που νιώθουμε για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Τα ναρκωτικά δίνουν και παίρνουν, με αμείωτη ένταση ενώ η πολιτεία, ο Δήμος και η Αστυνομία παραμένουν θεατές. Ο Δήμος Αχαρνών δεν μπορεί να κάνει καταστολή, αλλά το πρόβλημα καταλήγουν να το έχουν οι κάτοικοι των Αχαρνών.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος Αχαρνών δεν μπορεί παρά να απαιτείται να ηγηθεί στην προσπάθεια να αλλάξει η κατηφορική πορεία του τόπου και να εξετάσει όλα τα σενάρια δράσης, ασχέτως αν οι άλλοι φορείς είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν.

Ο Δήμος Αχαρνών δεν μπορεί να κάνει καταστολή, αλλά το πρόβλημα καταλήγουν να το έχουν οι κάτοικοι των Αχαρνών. Άρα ποιος πρέπει να αναζητήσει λύση στο πρόβλημα; O Δήμος Αχαρνών δεν μπορεί παρά να απαιτείται να ηγηθεί στην προσπάθεια αναστροφής της κατηφορικής πορείας.

Η διεθνής εμπειρία (αλλά και η ελληνική σε ορισμένες περιπτώσεις) έχει δείξει αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε αντίστοιχες περιοχές. Το σενάριο “συναντώ και φωτογραφίζομαι” με υπουργούς και αστυνομία δεν φαίνεται να έχει αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Εμείς επεξεργαζόμαστε σχέδιο και θα καταθέσουμε προς δημόσια συζήτηση Στο σχέδιο θα περιλαμβάνονται ενέργειες που οφείλει ο δήμος να πράξει, όπως μεταξύ άλλων:

• Τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης των παράνομων οικισμών των ρομά (Λουτρό, Αυλίζα, Νέο Νεκροταφείο, Σαράντα Μάρτυρες κ.λπ)

• Την άμεση έναρξη διαδικασιών δημιουργίας του πάρκου Μάριου Σουλούκου στην Οδό Κύπρου

Την άμεση διακοπή των επιδομάτων χωρίς εξονυχιστικούς ελέγχους σε δήθεν δικαιούχους.

Για την Δημοτική Παράταξη ΔΕΚΑ στην πορεία αναβάθμισης της πόλης δεν υπάρχουν μεσαίες λύσεις, ούτε χωρούν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*